دسته بندی : سبک های عکاسی, عکاسی, مقالات
ارسال شده در : دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
به سبکی از عکاسی که هر گونه دورنمای وسیع سراسری از یک فضا یا منظره ای که زاویه دید گسترده ای داشته باشد،
پانوراما یا سراسرنما گفته می شود. این منظره می تواند در یک عکس ، نقاشی، فیلم ویدئویی و .. نمایش داده شود. شما نمی توانید بدون استفاده از دوربین های مخصوص و یا نرم افزار و سخت افزارهای خاص عکس پانوراما بگیرید. در قرن نوزدهم، هنگامی که عکاسی پانوراما اختراع شد، به هم چسباندن عکس ها تنها راه ساخت پانوراما بود.
عکاسی پانوراما امروزه به عنوان یک تکنیک در عکاسی شناخته میشود. در عکاسی پانوراما، شما می توانید عکس یک محیط یا منظره وسیع را بدون اینکه خیلی از سوژه مورد نظرتان دور داشته باشید، بگیرید. در واقع در عکس پانوراما، می تواند محیط بسیار وسیعی را در عکس گنجاند. به طور مثال شما در عکس پانوراما می توانید تصویر شرق تا غرب منظره شهر را مشاهده کنید.
تعداد عکسی که برای ثبت یک عکس پانوراما لازم است، بستگی به فاصله کانونی دارد. هرچه فاصله کانونی بیشتر باشد (به این معنی که بزرگنمایی بیشتر و زاویه دید کمتر) قسمت کمتری از صحنه در هر عکس جای میگیرد و باید عکسهای بیشتری گرفت.
امروزه بیشتر گوشی های هوشمند و تبلت ها قابلیت عکس پانوراما را پشتیبانی می کنند، برای استفاده از این قابلیت شما بعد از بازکردن برنامه Camera ، حالت عکاسی را به panorama تغییر دهید.
اگر گوشی از عکاسی پانوراما پشتیبانی نمیکند و سیستم عامل آن اندروید می باشد می توانید از برنامه هایی مانند HD Panorama ، Panoram 360 استفاده کنید و از عکاسی پانوراما لذت ببرید.
انواع پانوراما
تصاویر پانوراما به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند:
- پانوراما عریض (عموماً با جابجایی دوربین)
- پانوراما ۳۶۰ درجه و کمتر (نام دیگر:افقی) (عموماً با چرخاندن دوبین)
- پانوراما ۳۶۰ در ۱۸۰ درجه و کمتر (نام دیگر:افقی و عمودی)(عموماً با چرخاندن دوبین)